Rondvaarten Streekbosoutdoor 2018

Wij organiseren div. rondvaarten in open authentieke schuiten waarin vroege de landbouwproducten naar de veiling vervoerd werden. Met slecht weer moet u zich hier dan ook op kleden, een paraplu is niet overbodig. Ook is het mogelijk aan boord iets te gebruiken. Dit moet u van te voren wel even reserveren.

Wij varen met boten tot  maximaal 12 pers.
Kosten 
€ 100,00 per boot (grotere groepen op aanvraag).

RONDVAART DOOR ENKHUIZEN
Vertrek op afspraak. We varen door de grachten van Enkhuizen, door “de Boerenhoek en langs de oude vestingwal een leuk rondje door Enkhuizen. De schipper/gids vertelt u onderweg over hetgeen u onderweg tegenkomt.
De lange vaart gaat ook door de nieuwste wijken van Enkhuizen met de mooiste tuinen!
Bij Lunchroom de Brasserie kunt u voor en/of na de tocht terecht voor iets lekkers.
Ook een
stadswandeling na het varen behoort tot de mogelijkheden.

Duur van de tocht 1 uur. Prijs € 8,00 per persoon.
Lange tocht; € 10,00 per pers. Min. 10 personen


RONDVAART VANAF “MOLEN DE CERES” BOVENKARSPEL
Vertrek op afspraak. We varen vanaf de Broekerhavenweg Bovenkarspel bij Molen Ceres zorgbakkerij De Molenwiek. Dit is 100 meter vanaf NS station Florahalte. Hier is het mogelijk om in de eerst iets te drinken met lekker gebak of een heerlijk broodje of High Tea.
Woensdag en zaterdag is ook de molenaar aanwezig om de molen te laten zien. We varen een rondje door Stede Broec. Een waterrijk gebied met veel groen en mooie tuinen.

Duur van de tocht 1  uur: Prijs € 8,00 p/p  Min. 10 pers.
Duur van de tocht 2 uur: Prijs € 11,00 p/p Min 10 pers.

Ook is het mogelijk om vanaf Molen Ceres een tocht te varen inclusief gebruik van de Overhaal. Dit is een boten overhaal die u vanuit het polderwater ”overzet” naar het hogere water van het Markermeer. Na een kort verblijf in de haven varen we weer terug naar de molen. 

Duur van de tocht ongeveer 1 uur.

Prijs € 8,00 per persoon Min. 10 pers. 
Aansluitend kunt u de tocht door Bovenkarspel nog varen.RONDVAART VANUIT ENKHUIZEN
Vertrek op afspraak. We varen vanuit en door Enkhuizen, langs fraaie tuinen in de buitenwijken en door een stukje oud Enkhuizen richting Streekbos. Hier kunt des gewenst even opsteken. Voor een kopje koffie/thee of bezoek aan het Klimpark.

We varen vanuit het Streekbos  via een andere route terug naar de binnenstad van Enkhuizen.

Duur tocht 1½ uur tot 2 uur. Prijs € 11,00 p/p. Min. 10 pers


RONDVAART VANUIT STREEKBOS BOVENKARSPEL
Vertrek op afspraak. We varen door het Streekbos richting Enkhuizen, langs fraaie tuinen in de buitenwijken en door een stukje oud Enkhuizen. U vaart  door de grachten van Enkhuizen  via een andere route terug naar het Streekbos. Koffiestop in Enkhuizen is mogelijk.

Ook kunt u  i.p.v. door Enkhuizen een stukje door “de Weelen” varen. Een natuurgebied van Staatsbosbeheer.

Duur tocht 1½ uur tot 2 uur. Prijs € 11,00 (min. 10 pers.).


RONDVAART “DE WEELEN

Vertrek vanaf 10.00 uur op afspraak. We varen het Streekbos uit richting natuurgebied De Weelen. Een gebied van Staatsbosbeheer, met enkele interessante vogelgebiedjes. Hier liggen we dan ook even aan voor een koppie koffie of thee met Westfriese krentenmik aan boord of even op een graskant. Een picknick behoort ook tot de mogelijkheden.

De tocht gaat verder naar Lutjebroek waar we een rondje door het oude dorp en langs park de Weid varen. Op de terugweg varen we langs café de Paus voor even een lekker borreltje en langs schapenboerderij de Schapenstreek. Hier kunnen we even aanleggen en een lekker schapenmelkijsje nuttigen.

Duur tocht ongeveer 3 uur. 
Prijs € 20,00 (min. 10 pers.).
Inclusief de koffie en/of thee met Krentenmik.


RONDVAART VANUIT ENKHUIZEN BLOTEVOETENPAD
Vertrek op afspraak vanaf ons ponton op de hoek Oude Gracht/Westerstraat Enkhuizen.
We varen door Enkhuizen, langs fraaie tuinen in de buitenwijken en door een stukje oud Enkhuizen richting Streekbos. Hier stapt u uit en loopt naar de Gouw 11 en brengt een bezoek aan de stichting Gouwe Voeten. U loopt hier het Blotevoetenpad. Een zeer aantrekkelijk parcours wat u dient te lopen op blote voeten. Over het 2 km parcours loopt u ongeveer 2 uur!

U loopt op div. ondergronden, door water en langs div. fruitbomen en struiken. Ook langs de kruidentuin! De terugreis gaat via een andere route  door de buitenwijken naar de binnenstad van Enkhuizen.

Duur tocht ongeveer 4 uur. 
Prijs € 15,50 per persoon.
 Min. 10 pers.

© update 07-11-2018